Boerenkoolsalade met kikkererwten en pittige tempeh
Deze lichte en verfrissende boerenkoolsalade zit vol smaak en vitamines. De pittige stukjes tempeh zorgen voor de perfecte crunch! En in een half uurtje klaar.

Ingrediënten
Voor de tempeh:
400 gram tempeh
¼ kopje plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
snufje zout naar smaak (of gerookt zeezout)
2 theelepels uipoeder
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels milde paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder
1/8 theelepel cayennepeper (of meer voor extra pit)
Voor de salade:
500 gram fijn gehakte boerenkool
1 geraspte winterwortel
200 gram kikkererwten
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
Voor de dressing:
1/3 kopje gekruide rijstazijn
1/4 kopje sojasaus
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel verse, geraspte gember
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C (of 200°C bij hete lucht)
- Blancheer de boerenkool gedurende een halve minuut in kokend water
- Koel de boerenkool vervolgens onder ijskoud water af. Wanneer de boerenkool is afgekoeld, afgieten en het overtollige water er uit knijpen met de bolle kant van een lepel.
- Meng alle kruiden voor de tempeh in een kleine kom
- Giet de plantaardige olie in aparte kommetje
- Snij de tempeh in dunne plakjes
- Doop elke plak tempeh in de olie en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier
- Strooi er kruiden over totdat ze allemaal goed bedekt zijn (één kant is voldoende)
- Bak de tempeh ongeveer 20 minuten op 220°C in de overn tot de plakken goudbruin en knapperig zijn (houd ze in de gaten zodat ze niet verbranden!)
- Bestrooi naar smaak met wat gerookt zeezout
- Meng alle salade-ingrediënten in een grote kom
- Doe de ingrediënten voor de dressing in een glazen pot of fles, sluit het deksel en schud goed
- Giet de dressing over de salade zodat alle ingrediënten bedekt zijn met de dressing.
Verkruimel de tempeh over de salade voor het opdienen.
Genieten maar!