Als je veel sport en wilt werken aan je lichaam, is het zaak dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Volgens de traditionele opvattingen kan dat alleen als je veel vlees en vis eet. Maar wist dat je ook als vegetariër gemakkelijk aan je eiwitten kunt komen? En het is nog eens lekker ook. Probeer zeker dit recept eens.
399
Weergaves

Boerenkoolsalade met kikkererwten en pittige tempeh

Deze lichte en verfrissende boerenkoolsalade zit vol smaak en vitamines. De pittige stukjes tempeh zorgen voor de perfecte crunch! En in een half uurtje klaar.

Ingrediënten

Voor de tempeh:

400 gram tempeh

¼ kopje plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)

snufje zout naar smaak (of gerookt zeezout)

2 theelepels uipoeder

2 theelepels knoflookpoeder

2 theelepels milde paprikapoeder

1 theelepel chilipoeder

1/8 theelepel cayennepeper (of meer voor extra pit)

Voor de salade:

500 gram fijn gehakte boerenkool

1 geraspte winterwortel

200 gram kikkererwten

2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

Voor de dressing:

1/3 kopje gekruide rijstazijn

1/4 kopje sojasaus

2 eetlepels sesamolie

1 eetlepel verse, geraspte gember

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220°C (of 200°C bij hete lucht)
  •  Blancheer de boerenkool gedurende een halve minuut in kokend water
  • Koel de boerenkool vervolgens onder ijskoud water af. Wanneer de boerenkool is afgekoeld, afgieten en het overtollige water er uit knijpen met de bolle kant van een lepel.
  • Meng alle kruiden voor de tempeh in een kleine kom 
  • Giet de plantaardige olie in aparte kommetje
  • Snij de tempeh in dunne plakjes
  • Doop elke plak tempeh in de olie en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier
  • Strooi er kruiden over totdat ze allemaal goed bedekt zijn (één kant is voldoende)
  • Bak de tempeh ongeveer 20 minuten op 220°C in de overn tot de plakken goudbruin en knapperig zijn (houd ze in de gaten zodat ze niet verbranden!)
  • Bestrooi naar smaak met wat gerookt zeezout
Je kunt nu de salade afmaken:

  • Meng alle salade-ingrediënten in een grote kom
  • Doe de ingrediënten voor de dressing in een glazen pot of fles, sluit het deksel en schud goed
  • Giet de dressing over de salade zodat alle ingrediënten bedekt zijn met de dressing.

Verkruimel de tempeh over de salade voor het opdienen.

Genieten maar!

JOUW REACTIE?


Ook interessant