Met een burger scoor je altijd. Zéker wanneer je 'm zelf maakt van kabeljauw.
1,150
Weergaves

Ingrediënten ( 4 personen)

- 400 g diepvries kabeljauwfilets (ontdooid)

- 1 el Euroma by Jonnie Boer cevichekruiden4 robuust volkoren broodjes

- 300 g rode kool

- 300 g witte kool

- 3 bosuitjes

- 100 ml milde halfvolle yoghurt

- 1 avocado

- 1 gele paprika

- 100 g botersla

- 4 el zoete chilisaus


Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de kabeljauw zo droog mogelijk. Snijd met een groot mes zo fijn mogelijk en m
    eng de cevichemelange, peper en eventueel zout erdoor. Vorm er met natte handen een burger per persoon van 1½ cm dik van. Druk goed aan. Verdeel de burgers over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 18-20 min. gaar. Bak de laatste 10 min. de broodjes mee.
  2. Snijd ondertussen de rodekool en de witte kool in dunne repen. Snijd de bosui in dunne ringen. Meng samen met de rodekool, witte kool en yoghurt tot coleslaw. Breng op smaak met peper. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  3. Snijd de broodjes open en verdeel de sla, avocado, paprika, wat coleslaw, de burgers en chilisaus erover. Serveer met de rest van de coleslaw apart.


Tip:

De zoete chilisaus is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

JOUW REACTIE?


Ook interessant