Bananenbrood is misschien wel een van de meest trendy health foods van dit moment. En dat is logisch. Bananenbrood is gemakkelijk te maken en het is super gezond. En ook nog eens heel duurzaam. Gebruik de bananen die je eigenlijk te bruin vindt om zo op te eten. Deze zijn zeer geschikt voor het maken van bananenbrood. Vervang het volkorenbloem en de gemalen havermout in dit recept door bijvoorbeeld amandelmeel en je hebt een glutenvrij brood.
510
Weergaves

Ingredienten healthy bananabread

  • 3 bananen (ze mogen bijna overrijp zijn)
  • 2 eieren
  • 100 gram volkoren meel
  • 50 gram havermout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eetlepels honing of maple syrup 
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • handje gewassen rozijnen

Bereidingswijze

  • Zorg dat je oven is voorverwarmd op 175 graden
  • Prak de bananen met vork tot een grove massa
  • Voeg de honing of maple syrup toe aan de bananenmassa
  • Vermaal de havermout in een keukenmachine tot meel
  • Klop de eieren luchtig op
  • Voeg de bananenpuree toe aan het ei en meng alles goed
  • Meng het volkoren- en havermout met het beslag
  • Voeg het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag
  • Roer de rozijnen en het lijnzaad door je beslag
  • Bedek je cakevorm met bakpapier en spatel het beslag hiering. 
  • Bak je cake in ongeveer 45 minuten
Weten of het bananenbrood gaar is? Prik er met een satéprikker in. Is de prikker schoon en droog? Je brood is klaar.

JOUW REACTIE?