Wat vind jij?
984
Weergaves

obesitas is een complex onderwerp - zoals duidelijk wordt aangetoond door de nieuwste kankeronderzoekscampagne die enorme pakjes sigaretten ziet met de slogan: 'Obesitas is ook een oorzaak van kanker'.

Hoewel Cancer Research ongetwijfeld met deze campagne wilde trainen - nieuwe cijfers tonen aan dat overgewicht direct is gekoppeld aan 4.000 meer gevallen van darm-, nier-, eierstok- en leverkanker dan die welke roken veroorzaakten - de campagne is algemeen opgevat als gebrekkig omdat het de gevoelens van schaamte en stigma in verband met obesitas bestendigt.

De campagne verwijst ook naar zwaarlijvigheid als een keuze - een levensstijlkeuze gevoed door individuele hebzucht. Maar dat is het gewoon niet. Het is complex en het idee dat 'je gewoon moet stoppen met zoveel eten' werkt gewoon niet. Het is niet zo eenvoudig, anders zou obesitas niet bestaan.

Nu hebben artsen gezegd dat obesitas moet worden geclassificeerd als een ziekte om het stigma te helpen verwijderen dat het zichzelf toebrengt. Ze hopen dat dit patiënten aanmoedigt om hulp te krijgen.

JOUW REACTIE?


Ook interessant