Het kan echt met de zogenaamde 7 minute workouts. Lees snel meer en ga snel aan de slag met mijn favoriete app.
1,067
Weergaves

De beste app voor je abs

Misschien heb je weleens gehoord van de 7 minute workout? Ideaal als je weinig tijd hebt maar toch aan je body en fitheid wilt werken. Met een intensieve workout van slechts 7 minuten per dag is het echt mogelijk snel fitter te worden. Mij heeft het in ieder geval geholpen sterker, slanker, sneller en leniger te worden. Maar hoe pak je dit aan?

Het belangrijkste is natuurlijk dat je de workouts ook daardwerkelijk doet. Dit geldt natuurlijk voor iedere vorm van training. Het leuke aan 7 minutes workouts is dat ze kort en afwisselend zijn. De basis bestaat uit een aantal standaard oefeningen maar is bijna oneindig uit te breiden. Zo is het gemakkelijk aan te passen aan je niveau en steeds beter wordende vorm. Om je hierbij te helpen, zijn er een aantal handige apps beschikbaar. Zoek maar eens op ‘7 minute workout’ in de verschillende appstores.

De 7 minutes workout is een vorm van intervaltraining, een zogenaamde HIIT (hoge intensiteit interval) die bestaat uit verschillendekracht-, cardio-, core- en flexibiliteitsoefeningen. Het voordeel aan deze oefeningen is dat je geen dure en ingewikkelde fitnessapparatuur nodig hebt. Het enige dat je nodig hebt voor sommige oefeningen is een stoel. Je kunt dus in principe overal en altijd aan de gang. Elke oefening doe je gedurende 30 seconden, gevolgd door 10 seconden rust.

Zelf gebruik ik het liefst J&J Official 7 minute Workout van Johnson & Johnson. Deze is ontwikkeld door echte fitnessexperts. Bij elke oefening wordt een duidelijk voorbeeld gegeven. Zo weet je precies wat en hoe je het moet doen. Na afloop van elke training geef je aan hoe het ging. Aan de hand daarvan past de app automatisch de oefeningen aan aan jouw niveau. Je kunt kiezen uit de standaard workout uit maar de app heeft ook een optie voor ‘smart workout’. Intensiviteit, lengte en soort oefeningen zijn dan steeds anders. Op die manier heb je steeds een afwisselende workout.

In deze app is het ook mogelijk je eigen training te customizen. Want behalve dat in de workout library van elke oefening een voorbeeld te zien is, kun je daar ook een eigen workout samenstellen. Kies je favoriete oefening voor elk onderdeel. De app zorgt ervoor dat zowel cardio-, kracht- als leningheidsoefeningen worden opgenomen in je workout. Uiteraard is de workout uitgebalanceerd voor het hele lichaam.

Direct aan de slag gaan? Download de app hier voor Android en voor iOS. Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

JOUW REACTIE?


Ook interessant