Bijna een op de acht jonge mensen die geestelijke gezondheidszorg hebben gezocht, stonden er alleen voor, zo blijkt uit nieuw onderzoek.
990
Weergaves

Een belangrijk nieuw onderzoek uitgevoerd door YoungMinds, een liefdadigheidsinstelling voor geestelijke gezondheid bij kinderen, heeft gewezen op de "enorme slordigheid" die bestaan ​​in de vroege ondersteuning van jongeren die psychische problemen ervaren.In augustus ondervroeg het goede doel meer dan 7.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk, die allemaal jonger waren dan 25 en eerder hadden geprobeerd om ondersteuning voor geestelijke gezondheid te zoeken.

Aan de deelnemers werden vragen gesteld, waaronder welke factoren volgens hen van invloed zijn op hun geestelijke gezondheid, tot wie ze zich waarschijnlijk zullen wenden voor ondersteuning, hoe toegankelijk ze geloven dat geestelijke gezondheidszorg in het VK is en hoe zelfverzekerd ze zich voelen te zorgen voor hun geestelijke gezondheid. zelfstandig.Volgens de bevindingen van de onderzoekers zei meer dan tweederde van de respondenten dat ze geen ondersteuning voor geestelijke gezondheid konden vinden toen ze die voor het eerst nodig hadden.

Bovendien zei 78 procent van de ondervraagden dat ze moesten uitzoeken hoe ze het zonder hulp moesten aanpakken, omdat ze geen steun konden vinden.Ondanks deze hoge statistiek verklaarde slechts 17 procent van de ondervraagde jongeren dat ze zich zelfverzekerd voelden met het beheer van hun geestelijke gezondheid.

De factor die de respondenten zeiden, was waarschijnlijk het meest van invloed op hun mentale gezondheid: de druk om goed te presteren op school of op de universiteit. 77 procent van de deelnemers zei dat.De op een na meest impactvolle factor was bezorgd over hun uiterlijk, dat 69 procent van de ondervraagden trof, gevolgd door familiale problemen, die 62 procent van de ondervraagden troffen.

JOUW REACTIE?


Ook interessant